Malmö, Yahudi karşıtı metinlerin açığa çıkmasıyla Arap Kitap Fuarını sona erdirdi

İsveç´in Malmö şehri, fuarın antisemit metinleri içerdiği ve tanıttığı ortaya çıktıktan sonra Arap Kitap Fuarı ile olan ortaklığını sonlandırma kararı aldı.

Dünya
4 Kasım 2020 Çarşamba

Simon Wiesenthal Merkezine göre, Malmö şehri “İbn Rüşd, Malmö Arap Kitap Fuarı ile işbirliğini sonlandırdığını” açıkladı.

28 Ekim’de İbn Rüşd Çalışma Derneği, kitap fuarını düzenleyen derneğin işbirliği anlaşmasını ihlal etmesinin ardından, Arap Kitap Fuarıyla olacak anlaşmayı askıya almaya karar verdi.

Simon Wiesenthal Merkezi kararı teyit ederken merkez tarafından, İsveç Başbakanı Stefan Lofven'e yazılan bir mektupla, antisemit içerikli yazıların varlığını bildirmesinin ardından, hükümet Yahudi karşıtı metinler konusunda uyarıldı.

Malmö'nün kültür direktörü Pernilla Conde Hellman, "Kitap fuarının, web sitesini ziyaret edenlere antisemit literatür reklamı yapıldığını öğrendik, bu durum kesinlikle kabul edilemez. Savunduğumuz her şeye aykırı - ve bu nedenle işbirliğini derhal sonlandırmayı seçiyoruz... Ve İsveç Ulusal Kültür Konseyi gibi diğer katkıda bulunanların da aynısını yapmasını umuyoruz" dedi.

Conde Hellman, "Malmö şehri, Arap Kitap Fuarına proje desteği olarak 150 bin SEK (17 bin dolar) katkıda bulundu. Ödenmiş desteği geri alıp alamayacağımızı gözden geçireceğiz" diye ekledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün