İsrail’de anketlerde Netanyahu önde

Dünya
4 Kasım 2020 Çarşamba

İsrail’de Kanal 13 tarafından yapılan bir ankete göre Başbakan Binyamin Netanyahu’nun liderliğindeki Likud ile Naftali Bennett’in liderliğindeki Yamina Partisi arasında fark açılmaya başladı. Gelecek aylarda olası muhtemel görülen seçimlere dair yapılan kamuoyu anketlerinde Yamina Partisinin yükseldiği gözlemleniyordu. Ancak son ankete göre seçimlerin bugün olması durumunda 120 sandalyeli Knesset’de Likud 29, sağcı parti Yamina ise 22 sandalye alabiliyor. (Yamina mevcut mecliste beş sandalyeye sahip).

Ankete göre ana muhalefetteki Yair Lapid’in partisi Yeş Atid 20 milletvekili çıkarabiliyorken, Arap Birleşik Listesi 12, Benny Gantz’ın Mavi-Beyaz İttifakı on, Yisrael Beytenu ve diğer Haredi partileri, Birleşik Tora Yahudiliği Partisi ve Şas partilerinin her biri yedi koltuk alabilirken, sol görüşlü Meretz altı sandalye alabiliyor.

Başbakan olarak kimi tercih ettikleri sorulduğundaysa, katılımcıların yüzde 36’sı Netanyahu, yüzde 21’i Bennett, yüzde 15’i Lapid ve yüzde 11’i Gantz’ı tercih ettiklerini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün