Paris Ceza Mahkemesine göre swastikalar antisemit değil

11 Ekim günü, 31 yaşındaki Gürcü şüpheli, Paris´in merkezinde, Rue de Rivoli caddesinde duvarlara spreyle 20’den fazla Swastika çizdi. Paris Ceza mahkemesi ise şaşırtıcı bir şekilde olayın antisemit olmadığını belirtti.

Dünya
22 Ekim 2020 Perşembe

Swastikaları spreyle boyayan Gürcü şüpheli olay yerinde tutuklandı. Sanık polis nezaretindeyken akıl sağlığının kontrol edilmesi için polis psikiyatristine götürüldü. 

İlk davası 18 Kasım’da görülecek olan sanık ‘sınıflandırılmış mülklerin bozulması’ suçundan yargılanacak, ancak iddia edilen eylemin ‘Antisemit’ olduğu  mahkeme tarafından reddedildi. 

Mahkeme kararı Uluslararası Irkçılık ve Antisemitizmle Mücadele Birliği (LICRA) tarafından şiddetle kınandı. LICRA paylaştığı bir tweet'te “Adaletin işleyişi doğru değil. İçişleri Bakanı’nın kendisi yapılan işaretleri Nazi olarak nitelendirirken, savcılık Swastikalar’ın Nazi ile alakalı olmadığını belirtiyor” dedi. 

Paris savcılığına göre, bu işaretler özellikle Yahudi cemaatiyle bağlantılı binalara yapılmadığı sürece, bir yaptırım uygulanması mümkün değil.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün