COVID-19 Or Yom’u da vurdu

Sağlık Bakanlığının ilk vakayı 10 Mart tarihinde açıklamasının ardından Or Yom, süreci yakından takip ederek en yüksek seviyede tedbirler almıştı.

Toplum
21 Ekim 2020 Çarşamba

Bünyesindeki tüm pansiyonerleri korumak adına yedi aydır büyük çaba sarf etmeye devam eden kurum maalesef son günlerde COVID-19 ile savaşıyor.

Or Yom Eş Başkanı Bülent Özsezikli bugünkü durum ile ilgili şunları paylaştı: “Zor olan bir dönemin en zor aşamalarından birini yaşamaktayız. 30 pansiyonerimiz ve 22 personelimiz arka arkaya yapılan testler sonucunda pozitif çıktılar. Maalesef bir vefatımız oldu. Hastalarımızın iki özel hastanede tedavileri normal odalarda sürmekte. Şu anda yoğun bakımda hiçbir hastamız yok. Pozitif olan profesyonellerimizin de evlerinde tedavileri devam etmekte. Onlara da destek olmaya çalışıyoruz.

Torel Binamızı tamamen boşaltarak taburcu olanların karantina süreçlerini geçirmeleri için hazırlıyoruz. Ayrı personel ve sağlık ekibi orada hazır bulunacak.

Ana binamızdaki pansiyonerlerimizin hayatlarında ise hiçbir aksama olmaması için, sistemin devam etmesi için her türlü imkânı kullanıyoruz. Yaşanılan her gelişmeyi hiçbir şey gizlemeden tüm açıklığıyla önce ailelerle sonra da tüm cemaatimizle paylaşıyoruz. Kimsenin bundan yana bir şüphesi olmasın.

Özellikle Yönetim Kurulu üyemiz Ömür Hatem, Eş Başkanımız Cansen Malki ile birlikte sürece yönetmeye tüm gücümüzle devam ediyoruz.

Başlattığımız yardım kampanyasına gösterilen büyük ilgiye, duyarlılığa ve yapılan yardımlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayrıca cemaat yönetiminin de ful desteği bu sıkıntılı dönemi el birliğiyle atlatacağımızın bir diğer göstergesi. Sabırsızlıkla her şeyin yoluna girmesini, tüm pansiyonerlerimizin ve profesyonellerimizin evleri Or Yom’a sağlıkla dönecekleri günü bekliyoruz. İnşallah beraberce bu dönemi en iyi şekilde atlatacağız.”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün