Filistinli lider İsrail’de COVID-19 tedavisinde

Filistin Yönetiminin Baş Müzakereci sıfatlı yetkilisi Saeb Erakat COVID-19’a yakalanınca soluğu İsrail’in en büyük tıp merkezinde aldı. İsrail’in en büyük tıp merkezlerinden Kudüs yakınlarındaki Hadassah Hastanesinden alınan bilgiye göre Saeb Erakat’ın durumu ciddiyetini koruyor.

Dünya
19 Ekim 2020 Pazartesi

“Batı Şeria’da COVID-19 yayılması İsrail’in bir oyunu” gibi komplo teorilerini kullanmaktan çekinmeyen Erakat’ın İsrail’de tedavi olması Filistin Yönetimi için bir imaj felaketi olmuş durumda. BAE-İsrail-Bahreyn barış anlaşmasına bile karşı olan, şiddeti bir yol olarak gören Hamas’la ilişkilerini son zamanlarda daha da derinleştiren Filistin Yönetimi, şimdi bu çifte standardı halka açıklamak için uğraşıyor.

Filistin Yönetimi, SaEb Erakat’ın Hadassah Hastanesine kaldırılmasını “Batı Şeria’ya en yakın hastane olduğu için” ifadesi ile açıklarken, COVID-19’dan bahsetmedi ve Erakat’ın üç yıl evvel akciğer nakli dolayısı ile hastanede olduğunu belirtti.

Hadassah Hastanesinden yapılan açıklamada, Erakat'ın en profesyonel şekilde, tıbbın sunduğu en ileri tekniklerle tedavi edildiği, hastane personelinin de Filistinli liderin sağlığına kavuşması için gereken her imkanı sağladığı belirtildi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün