Trump seçime günler kala Anayasa Mahkemesi adayı açıkladı

ABD’de Anayasa Mahkemesi üyeliğine yeni aday Amy Coney Barett, sağ için bir rüya, sol için kabus olabilir.

Dünya
29 Eylül 2020 Salı

ABD Başkanı Donald Trump’ın kasımda yapılacak seçimlere günler kala muhalefetin tüm eleştirilerine rağmen, Amy Coney Barett’i aday göstermesi siyasi çevrelerde tepki almaya devam ediyor.

ABD’de Demokratların kontrolü dışında olan Senato’da Barett’in adaylığı yakında oya sunulacak. Eğer Başkan Trump’ın aday gösterdiği Barett seçilirse, Anayasa Mahkemesi yıllardır olmadığı kadar, konservatif ve sağ görüşe yakın bir çoğunluğa sahip olacak.

Amerikalı gazeteci Nina Totenberg NPR yayın kuruluşunun internet sayfasında kaleme aldığı köşe yazısında, Barett’in adaylığını “Sağ için bir rüya, sol için kabus olabilir” sözleri ile yorumladı. 48 yaşındaki Yargıç Barett, dominant kişiliği ile bilinen, koyu Katolik ve yedi çocuk sahibi bir anne. Coney’nin yedi çocuğundan biri down sendromlu, ikisini ise eşi Jesse Baret ile Haiti’den evlat edinmiş. Barett toplumda son derece sevilen biri. 15 yıl boyunca Notre Dame Hukuk Fakültesinde ders vermiş, üç defa öğrencileri tarafından en iyi öğretmen seçilmiş. Barett ders vermeye devam ediyor.

Chicago’da yaşayan Yüksek Mahkeme Yargıcı her sabah saat 4’te kalkıyor, spor salonunda çalışıyor, ardından yaşadığı banliyöden kendi kullandığı arabası ile 1,5 saat yolculuktan sonra Chicago’da Yüksek Mahkeme binasındaki toplantılarına gidiyor.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün