Neve Şalom Vakfından bayram uygulamaları

Neve Şalom Vakfı yaklaşmakta olan Roş Aşana ve Kipur bayramları için yapılan hazırlıkları dindaşları ile paylaştı. Pandemi dolayısıyla farklı uygulamaların söz konusu olduğuna dikkat çekildi.

Toplum
15 Eylül 2020 Salı

“Değerli dindaşlarımız,

Bildiğiniz gibi pandemi dolayısıyla sinagoglarımızdaki oturma alanlarımız kısıtlanmıştır. Bu da dualara katılabilecek olan yahid sayısında azalmaya neden olmuştur.

Yamim Noraim (Roş Aşana ve Yom Kipur) Bayramlarımız sırasında daha fazla dindaşımıza hizmet verebilmek için sinagoglarımız haricinde bazı salonların pandemi kurallarına uygun şekilde hizmete açılması sağlanmıştır.

Pandemi kuralları gereğince rezervasyon yaptırmamış kişiler sinagog ve dua alanlarına giremeyecek. Bunun için mutlaka sinagogunuzu arayıp yer ayırtmanızın zorunlu olduğunu hatırlatırız.

Sinagoglarımıza maskesiz girilememekte olup baştan beri uygulanan pandemi kurallarının tamamı aynen devam etmektedir.

Sinagoglara gelemeyen dindaşlarımıza Yom Kipur çıkışında Şişli, Ortaköy ve Caddebostan Sinagoglarının Facebook sayfalarından Şofar ve Arvit duası için canlı yayın yapılacak olup tüm dindaşlarımızın Şofarı duyması sağlanacaktır.

Dualara kendi kitap, tallet ve kipanızla gelmeniz sağlığınız açısından önemli ve mecburi olduğunu tekrar bildiririz.

Pandemi dolayısıyla bayramlarda kendisine ait kitabıyla dua etmek isteyenler Şalom Gazetesi’nden kitap temin edebilirler.

https://www.gozlemkitap.com/urun-26403-ros_asana.html

https://www.gozlemkitap.com/urun-26404-kipur_kitabi.html

Gözlem Gazetecilik:

0212-231 92 82 [email protected]

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün