Trump: Bir Arap ülkesi daha İsrail ile barış yapacak

Reuters’in haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, bir Arap ülkesinin daha İsrail ile normalleşme yoluna gireceğin söyledi.

Dünya
11 Eylül 2020 Cuma

Trump, hangi Arap ülkesi olacağı konusunda bir bilgi vermekten kaçındı ancak, tahminen Suudi Arabistan’ın eninde sonunda İsrail ile resmi diplomatik ilişkileri başlatacağını ifade etti. 

Perşembe günü Washington’da basına konuşan Başkan Trump, şunları ifade etti: “Gelecek hafta Beyaz Saray’da BAE ve İsrail’in liderlerini tarihi anlaşmayı imzalamak için ağırlayacağız. Davette bir ülke daha olabilir. Size bu barışın peşinden gidecek ülkeleri yakında söyleyeceğim. Başka ülkelerde bu yoldan ilerleyecek ve Orta Doğu’ya barış gelecek.” 

Reuters bu açıklama üzerine Washington’daki Suudi Elçiliğini aradı ve haberi teyit etmek istedi. Ancak Elçilik davette temsil edilmeleri konusunda bir yorum yapmaktan kaçındı. 

Trump konuşmasında Filistin yönetimine de mesaj verdi ve İsrail ile görüşme masasına dönmeleri durumunda ABD’nin dondurduğu Filistin yardımlarının yeniden devreye konabileceğini belirtti

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün