George Soros komplo teorilerinin hedefinde

Sağcı görüşe sahip politikacılar Yahudi asilli yatırımcı ve hayırsever George Soros’u komplo teorileri ile suçlamaya devam ediyor.

Dünya
11 Eylül 2020 Cuma

Basında çıkan iddialara göre, ABD seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den Kongre Üyesi Adayı Marjorie Taylor Greene, Soros’u “Halk düşmanı” olarak niteledi. Rudy Giuliani de basına yaptığı bir açıklamada, Soros’un geçmişe dayanan hastalıklı düşüncelerinden dolayı amacının, hükümeti yok etmek olduğunu belirtti. 

ABD’nin saygın gazetelerinden Chicago Tribune’den bir köşe yazarı ise, 90 yaşına ayak basmış milyarder mesnetsiz suçlayınca yetkileri kısıtlandı. 

JTA’nın yazdığına göre bazı dönemlerde Soros hakkında günde 500 bin olumsuz tweet paylaşılıyor. Bütün bunlar neredeyse son birkaç ayda ortaya çıkan kınamalar.   

JTA, Soros’un geçen ay 90 yaşına bastığını ve hayatı boyunca Cumhuriyetçiler dahil birçok kuruma milyarlarca dolar bağışladığını, söz konusu kurumlara açıklamaları ile de destek olduğunu belirtiyor. Bazı kurum ve kişilerin, Soros’u tarihten gelen Yahudilik aleyhinde komplo teorilerini haklı çıkarmak için de kullanmak istedikleri son zamanlarda dikkat çekiyor. Bu kişiler, “Yahudi finans güçlerinin dünyayı kontrol ettikleri, politikacılara yön verdikleri” gibi komplo teorilerine Soros’u örnek gösteriyor. 

Soros hakkında komplo teorilerine arka çıkarak siyaset yapanlar arasında ise, ABD Başkanı Donald Trump, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Yair Netanyahu’yu bile görmek mümkün oldu.Türkiye'de de özellikle sağ kesim Soros'u eleştiriyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün