Avusturya hükümetinden antisemitizmle mücadele için yeni plan

Avusturya hükümeti, son dönemlerde, Yahudi cemaatinin üyelerini hedef alan bir dizi saldırının ardından antisemitizmle mücadele kararı aldı.

Dünya
9 Eylül 2020 Çarşamba

Viyana yerel Yahudi cemaati lideri olan Elie Rosen’ın, geçtiğimiz günlerde sopalı bir adamın saldırısına uğramasının ardından, Graz’daki bir sinagogun duvarına “Özgür Filistin” yazılması, Avusturya yetkililerini harekete geçirdi. 

Rosen, söz konusu saldırıdan yara almadan kurtulmayı başarırken polis, 31 yaşındaki Suriyeli bir mültecinin Graz’da meydana gelen olayla bağlantılı olarak tutuklandığını belirtti.

Avusturya'nın Avrupa Politikasından Sorumlu Bakanı Karoline Edtstadler, bu olayların kendisini antisemitizmle mücadele tedbirleri üzerine harekete geçmeye ve çalışmaya sevk ettiğini belirtti.

Plan kapsamında, Avusturya İdari İşler Bürosu bünyesinde benzer durumlarla ilgilenen yeni bir departman kurulması amaçlanıyor. Bu şekilde, sosyal medya kullanıcıları da dahil olmak üzere, vatandaşların herhangi bir ‘antisemit ve / veya anti-Siyonist olayı bildirmesi için olanak sağlanacak.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün