Timothee Chalamet, Bob Dylan’ı oynayacak

Genç oyuncu rolü için gitar dersleri alıyor.

Kültür
9 Eylül 2020 Çarşamba

Timothee Chalamet, James Mangold’un yönetmen koltuğuna oturacağı ‘Going Electric’ filminde Bob Dylan’ı canlandıracak. Film ünlü müzisyen Dylan’ın folk müziğinin çığır açan ikonu haline gelmesini konu alıyor. 

1965 yılında Newport Müzik Festivalinde Dylan ezberleri bozmuş, hayranlarının şaşkın bakışları karşısında gitarını elektriğe bağlamış ve akustik gitarını bir kenara bırakmıştı. Saf folk müzik severlerden eleştiri yağmuruna tutulan Dylan o günden sonra rock müziği benimsemişti.

Timothy Chalamet bu yıl Greta Gerwig’in ‘Küçük Kadınlar’ filmindeki rolüyle adını duyurmuş, Netflix’in ‘The King’ dizisinde de rol almıştı. ‘Call me by Your Name’ filminden de tanınan 25 yaşındaki oyuncu bu rolüyle 2018’de En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına adaylık kazanmış, bu kategoride tarihe geçen üçüncü en genç oyuncu olmuştu. Anne tarafından Yahudi olan Chalamet bir sosyal medya fenomeni, moda ikonu ve günümüzün James Dean’i olarak görülüyor. Chalamet bu yıl Wes Anderson’ın yönetmenliğinde 'The French Dispatch' filminde başrolü oynayacak.

Bob Dylan’ın hayatını anlatan son film 2007 yapımı 'I’m Not There' filmiydi. Bu filmde Christian Bale ve Cate Blanchett, Dylan’ı canlandıran yedi değişik oyuncudan ikisiydi.   

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün