Hackerlar Washington Yahudi yardım fonundan 7,5 milyon dolar çaldı

Bilgisayar korsanları ABD Washington’daki Yahudi yardım fonunun banka hesaplarına girip toplam 7,5 milyon doları uluslararası hesaplara transfer etti.

Dünya
8 Eylül 2020 Salı

Soygun, Birleşik Devletlerin ilgili federal soruşturma büroları ve uluslararası yetkililer tarafından geniş kapsamlı olarak soruşturuluyor.

Adı ‘United Jewish Endowment Fund’ olan ve Washington Yahudi Cemaatinin kontrolünde olan yardım fonunun soyulduğu 4 Ağustos’ta ortaya çıktı. Ancak soygun, soruşturmanın güvenliği ve faillerin saptanması amacı ile bir süre basına duyurulmadı.

Washington Yahudi Cemaatleri Federasyonu Başkanı Gill Preuss’un verdiği bilgiye göre, cemaatin kontrolü altında olan diğer iki fon soygundan etkilenmedi. Preuss basının, “Soygun bir nefret suçu olabilir mi?” sorusuna, “Yorum yapamam” şeklinde cevap verdi. Preuss’a göre, soygun içerden birinin yardımı ile de yapılmadı. 

COVID-19 salgınından beri tüm fon personeli evden çalışıyor ve şahsi bilgisayarlarını kullanıyor. Bu durumun doğurduğu güvenlik riskinin hackerlar tarafından  istismar edildiğinden şüpheleniliyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün