Okula dönüş: 7 İsrail firmasından online eğitim programları

Salgının dünyayı sardığı ve tedbirlerin en az bir eğitim yılı daha devam edeceğinin düşünüldüğü bu günlerde, yedi İsrail firması online eğitimin altyapısı için çalışıyor.

Dünya
8 Eylül 2020 Salı

Okullar açılırken eğitimcilerin, yüksek kapasiteli ve kullanışlı online eğitim programları arayışları sürüyor. Halihazırdaki programlar her ne kadar yardımcı olsa da büyük bir sınıfın aynı anda öğretmenle diyaloğunu sağlayacak bir program altyapısının yeniden geliştirilmesi gerekiyor. 

Küçük - büyük ortaöğretim öğrencilerini aynı anda bir ekranın başında tutarak 40-50 dakika boyunca eğitimcinin konuşmasına odaklanmasını sağlamak ise büyük problemlerden sadece biri. 

İsrail bilgisayar endüstrisi bambaşka bir cephede  COVID-19 ile mücadele ederken, geliştirilen programların amacı, öğrenciler ve öğretmen arasında daha fazla diyaloğu sağlamak, program yapılması, ödev yapılması ve planlaması gibi konularda en dağınık öğrencilere bile siber ortamda yardımcı olmak gibi problemlere odaklanıyor. 

 İşte yedi şirket ve programları 

CirQlive: Öğretmen ve öğrencilerin belli bir program dahilinde bir araya gelmesini sağlamak ve en plansız öğrencilere bile planlı bir çalışma için yardımcı olmak.

Agree Online: Sınıf içinde fikir tartışmaları yaptırmak ve gerilimin arttığı anlarında bile öğrencilerin belli bir fikirde uzlaşmalarına yarımcı olmak.

Storyball: Bu bir oyuncak, ekranda bir görüntü değil. Online olarak yönlendirilen robot karakter çok küçüklerin öğretmene odaklanmalarına yardımcı oluyor.

Jolt: Siber eğitim için mikro kampüsler oluşturmak ve interaktif eğitim platformları sağlamak.

CopyLeaks: Öğrencilerin ödevlerinin kopya olup olmadığını ve yayın hakları ihlallerini kontrol etmek.

Texti: Öğrencilerin İngilizce dilbilgisi ve kelime haznelerini geliştirmek için geliştirilmiş online bir yapay zeka uygulaması.

TinyTap: Eğitici oyunlar için bir kütüphane uygulaması. Öğretmenler tarafından geliştirilen 150 binden fazla oyuna ulaşmak mümkün. Oyunlar matematik, bilim, lisan ve sosyal konularda öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmış.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün