Yahudi Toplumundan kısa kısa...

Toplum
2 Eylül 2020 Çarşamba

Talmud Tora gençlerinin buluşması

Uzun karantina dönemi sonrası yazın buluşan Magen grubu Büyükada’da düzenledikleri bir mangal ile bir araya geldi. Rav İzak Perez’in madrih ve madrih adaylarına hitaben yaptığı eğitsel konuşma sonrasında hep beraber yapılan minha tefilası yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde şarkı ve danslarla yemeklere eşlik edildi. 

Yoğun katılımın olduğu gecede, böyle güzel buluşmalara olanak sağladığı ve her dönem yaptığı destekler için Talmud Tora Eş Başkanı Yusuf Andiç’e madrihler tarafından teşekkür edildi. 

JERFİ AJİ ‘BACHÇEDE YAZ FESTİVALİNDE’

Piyanist Jerfi Aji, bu yıl Emirgan SSM Sakıp Sabancı Müzesinin eşsiz Boğaz manzaralı terasında gerçekleşen ‘Bachçede Yaz Festivali’nin kapanış konserinde yer alacak. 

Kemanda Olgu Kızılay, çelloda Dorukhan Doruk ve piyanoda Jerfi Aji’den oluşan üçlü, Beethoven’in ‘Arşidük Trio’s unu, Dvorak’ın ‘Dumky Trio’sunu ve Kamran İnce’nin bu festival için özel olarak bestelediği Dede Remix’i seslendirecektir. 

Açık havada sosyal mesafenin gözetileceği konser 10 Eylül Perşembe akşamı saat 20.30’da gerçekleşecektir. Konser için biletler, Biletix’ten temin edilebilir…

 

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesinden Seçkiler

  

İbrani takvimi ile 5685 ait olan yara tozu kutusunun üzerinde kazıma tekniği ile İbranice harflerle ‘Şlomo Moşe Ayer’ yazılıdır. “Bu anlaşmaya göre her erkek sünnet olmalıdır, (Bereşit 17.10) Avraam oğlu Yitsak’ı sekiz günlükken Tanrı’nın ona emrettiği gibi sünnet etti” yazmakta.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün