Netanyahu, 2018’de Abu Dabi’deymiş

İsrail’in Yedioth Aharonot gazetesi, iki yıl evvel 2018’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun gizli olarak Abu Dabi’ye gittiğini ve Emirliğin Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile buluştuğunu yazdı.

Dünya
1 Eylül 2020 Salı

Gazetenin haberi resmen İsrail Dışişleri tarafından doğrulanmadı ancak Başbakan Binyamin Netanyahu pazartesi günü basın mensuplarının önünde yaptığı konuşmada, son yıllarda Arap liderlerle yaptığı bazı gizli görüşmelerin halen kamuoyuna duyurulmamış olduğunu ifade etmekten kaçınmadı. Netanyahu, El Al uçağı BAE havaalanına tekerlek koyar koymaz kaptan pilotla yaptığı telsiz konuşmasında da “İlk defa bir İsrail uçağı gündüz vakti, Abu Dabi havaalanına indi” yorumuyla da söz konusu gerçeği satır aralarında dile getirmişti.

Gazetenin iddiasına göre Başbakan Netanyahu’nun 2018 Abu Dabi ziyaretine eşlik eden ve görüşmelere katılanlar arasında Mossad Başkanı Yossi Cohen de vardı.

Netanyahu, İsrail’den BAE’ye yapılan ilk ticari yolcu uçağı seferi sonrası basına şunları belirtti: “Şimdiye kadar hayal bile edemeyeceğiniz kadar Arap ve Müslüman liderlerle görüştüm. Bunlar zaman içinde ortaya çıkacak zaten. Bildikleriniz sadece buzdağının su üstünde görünen kısmı.”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün