Ve İsrail Havayolları uçağı Birleşik Arap Emirlikleri’nde…

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşme anlaşmasıyla ilgili görüşmeler yapacak İsrailli ve ABD´li yetkililerden oluşan heyeti taşıyan İsrail El Al Havayollarına ait LY971 sefer sayılı, ilk ticari yolcu uçağı, Abu Dabi´ye iniş yaptı.

Dünya
31 Ağustos 2020 Pazartesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tekerleklerin Arap toprağına değmesinden dakikalar sonra tarihi uçuşun Kaptan Pilotu Tal Becker ile bir konuşma yaptı.

Netanyahu tarihi anda şu sözleri sarf etti: “Sizi büyük bir heyecan ile takip etmekteyim. Bir İsrail uçağı, ilk defa, gündüz vakti, Abu Dabi’de. Bu tarihi bir gün. İsrail vatandaşlarının bugün ne kadar heyecan ve sevinç içinde olduğunu anlatmaya kelimeler yetmez. Biz bu günü hayal ediyorduk, onun için çok çalıştık ve şimdi hayallerimiz gerçek oldu. Tanrı sizi korusun ve daha da güzel şeyler için yardımcı olsun."

Suudi Arabistan hava sahasını kullanan ve ‘barış’ logosu ile süslenen uçak, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Jared Kushner, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Meir Ben-Shabbat gibi önemli isimleri taşıyordu.

ABD ve İsrailli heyetin Abu Dabi'ye gerçekleştirdiği ilk resmi ziyaretin iki gün sürmesi ve birçok alanda kapsamlı işbirliği anlaşmalarının imzalanması bekleniyor.

Tarihi uçuşun diğer bir önemi de, Suudi hava sahasından geçen ilk İsrail yolcu uçağı olmasıydı. İsrailli havacılık uzmanları, Suudi hava sahasının kullanımının çok önemli olduğunu, uçuşun yaklaşık bir buçuk saat daha kısa sürmesini sağladığını belirttiler.

Uçuşun pilotu Kaptan Tal Becker, havalanmadan önce yolcularına şöyle seslendi:

“Şalom… El Al’ın Tel Aviv’den Abu Dabi’ye 971 sefer sayılı uçuşuna hoş geldiniz. Tel Aviv’den Abu Dabi’ye gerçekleşecek başlangıç nezdindeki bu tarihi uçuşta sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu uçuş, İsrail Devleti tarihindeki iki önemli olaya tanıklık edecek. İlk kez İsrail’e kayıtlı bir uçak, Suudi Arabistan’ın üzerinden uçacak. Ve ilk kez, İsrail’den BAE’ye direkt, aktarmasız bir uçuş gerçekleşecek.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün