Rapçi antisemit söylemlerinde ısrarlı: “Haklıyım! Yahudiler dünyayı yönetiyor”

Dünya
26 Ağustos 2020 Çarşamba

Antisemit paylaşımları nedeniyle sosyal medya platformlarının yasaklılarından biri olan Rapçi Wiley, yasağın ona bir ders olmadığını, hatta vermeye çalıştığı mesajı doğruladığını belirtti.

 

İngiliz rapçi Wiley, antisemit yorumlarını daha da arttırarak, “Haklıyım. Ben haklıyım. Yahudi cemaati dünyayı yönetiyor” şeklinde konuştu.

Geçen hafta İngiliz polisi rap şarkıcısı Richard Kylea Cowie Jr. hakkında soruşturma başlattı. Wiley olarak bilinen sanatçı Twitter'da, “İki Yahudi'nin sahip olduğu bir şirkette çalışıyorsan ve Yahudi cemaatiyle herhangi bir şekilde karşı karşıya geliyorsan tabi ki şirketten kovulursun... Hatta karşı karşıya gelmek istemediğin ii tip insan grubu var #Yahudi ve #KKK; ama işin içinde 20 senedir olunca nedenini anlamaya başlıyorsun” yorumunu yaptı.

YouTube'da 1Po şovuna konuşan Wiley, Yahudi ve siyahiler arasında bir husumet olduğunu, siyahilerin Yahudiler tarafından bastırılmış olduğunu belirtti. Wiley konuşmasında şöyle devam etti: “Haklıyım, Haklıyım. Yahudi cemaati bu gezegende birçok b..a sahip ve diğer toplumlarla dünyayı yönetiyorlar. Her şeyin sahibiler... Yahudi cemaati çok güçlü diyorsam, ona buna sahipler diyorsam antisemit değilim. Yanlışım yok. Yanlışım yok, eğer şeyhler çok petrole sahip dersem yanlış mıyım?... Konuştuklarımın çoğu kurumsal, köklü, sistematik ve yerinde... İş hayatında, çalıştığım bazı Yahudi cemaatlerinin dışında hiç problem yaşamadım. Yahudi cemaati birbiriyle dayanışma halindedir.” 

Wiley, görüşlerini desteklemek için, 2018 yılında yaşanan bir olayı referans gösterdi; İsrail'deki Sefarad Baş Hahamı Yitzhak Yosef siyahileri maymunlara benzeterek, Talmud'da geçen 'kuşi' kelimesini kullanmıştı ki bu, modern İbranicede küçük düşürücü bir kelime olarak kullanılıyor. Adalet Bakanlığı, böyle bir yorumun kışkırtma suçu olup olmayacağı ile ilgili soruşturma açmış, İftira ve İnkarla Mücadele Birliği dahil başka organizasyonlar da Haham'ın yorumunu eleştirmiş, 'kesinlikle kabul edilemez' olduğunu belirtmişlerdi.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün