ABD üniversitelerindeki antisemitizm artık Instagram’da

ABD’de üniversitelerde yaşanan antisemit olaylar artık bir Instagram hesabında paylaşılıyor.

Dünya
12 Ağustos 2020 Çarşamba

Yeni bir Instagram hesabı Amerika’daki üniversitelerde yaşanan anonim antisemitizm hikâyelerini, Yahudi öğrencilerin okullardaki antisemitizme karşı gelebilecekleri ‘güvenli bir alan yaratmak’ için sayfasında toplamaya başladı. 

‘Jewish on Campus / Okuldaki Yahudi’ hesabı temmuz ayının başlarında açıldığı tarihten beri 13 binden fazla takipçi edindi ve 130’dan fazla hikâye paylaştı. 

The Jewish News of North Carolina’nın haberine göre, hesap ‘nereden geliyor olursa olsun tüm Yahudilerin üniversitelerdeki antisemitizme karşı durabilecekleri güvenli bir alan yaratmak’ için yaratıldı. 

Stanford Üniversitesi öğrencisi ve ‘Jewish on Campus’ hesabının sosyal yardım koordinatörü Zohar Levy, “Umudum daha çok üniversiteli öğrencinin sesini duyurabilmek. Biz bir hikâye anlatmak için buradayız” şeklinde konuştu. 

Şimdiye kadar Columbia, Brandeis, Harvard ve University of California Berkeley üniversitelerinin de dahil olduğu yüzlerce üniversiteden 800 civarında hikâye gönderilmiş, fakat henüz hepsi yayınlanmadı. 

‘Hikayeler’ olayın anlatıldığı, üniversitenin isminin belirtildiği, kurumun veya okulun duruma karşı tepki verip vermediği bilgilerinin yazıldığı bir Google formu doldurularak gönderilebiliyor. Olayda dahil olan veya olayı bildiren kişilerin isimleri yayınlanmıyor. 17 gönüllü öğrenci, yayınlanmadan önce olayları incelemek ve doğruluklarını kontrol etmek amacıyla çalışıyor. 

Hesabı açan kişi Cornell Üniversitesinde okuyan Isaac de Castro. Castro 6 Temmuz’da “Bizler, Yahudi üniversite öğrencileri, bütün karşılaştığımız antisemit hakaretleri anonim bir şekilde yazabileceğimiz bir hesap açmalıyız” şeklinde bir tweet paylaştıktan sonra da hesabını takip etmeleri için herkesi davet etmişti. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün