San Francisco ve Berlin’de Netanyahu protesto edildi

Son günlerde Netanyahu yönetimine karşı ekonomik ve salgını kötü yönetmek nedenleriyle yapılan gösteriler San Francisco ve Berlin’e de taştı.

Dünya
2 Ağustos 2020 Pazar

San Francisco şehrinde yaşayan bir grup İsrailli, şehrin ünlü asma köprüsünün önüne gelerek İsrail ekonomisinin çok kötü yönetildiğini ve ülkede demokrasinin  tehlikede olduğunu belirterek protesto gösterisi yaptı. 

Köprü başında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup taşıdığı çoğu İbranice pankartlarda, demokrasinin herkesin problemi olduğunu, Netanyahu’nun istifa etmesi gerektiğini belirtti. 

Yahudilerin San Francisco gösterisi Netanyahu’yu eleştiren tek protesto olarak kalmadı. Benzer gösteriler New York, Londra ve Berlin’de de gerçekleşti. 

İsrail gazetelerine yansıyan haberlerde Netanyahu rejimi ile ilk gençlik yıllarını yaşayan ve zamanında onu destekleyen bir kuşağın bugün yavaş yavaş ona karşı bir tavır aldığı belirtiliyor. 

46 yaşında başbakan olarak ülkenin bu göreve gelen en genç siyasi  kişiliği olan Binyamin Netanyahu  ülkenin kurucularından David Ben Gurion’a ait olan iktidarda kalma rekorunu bile kırmış durumda. 

Netanyahu ayrıca, İsrail’in, ülkede doğan ilk başbakanı olarak tarihe geçmiş durumda.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün