Otonom sürüş için anlaşmaya varıldı

İsrailli Mobileye ve Ford, otonom sürüş için anlaşma imzaladı.

Nur Şaul BARAKAS Ekonomi
28 Temmuz 2020 Salı

2017 yılında Intel tarafınca 15,3 milyar dolara satın alınan İsrailli firma Mobileye ile dünya araba devi Ford, otonom sürüş teknolojileri konusunda işbirliği yapacaklarını açıkladılar. 

Mobileye, Kudüs merkezli otonom sürüş teknikleri için yazılımlar geliştiren, dünya çapında kendinden söz ettiren bir şirket. 1999'daki kuruluşundan bu yana, EyeQ çipleri ile en ileri Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri (ADAS) teknolojisini geliştiriyorlar. EyeQ ilk olarak 2004 yılında piyasaya sürüldü. Şu anda 3. nesil kullanılıyor ve yaklaşık 5,2 milyon araca entegre edileceği tahmin ediliyor. 2007 yılından bu yana şirket bir dizi satış sonrası vizyon tabanlı ADAS sistemi sundu. Şu anda şerit kalkış uyarısı, ileri çarpışma uyarısı, yol izleme ve uyarısı, düşük hızlı kentsel çarpışma uyarısı, akıllı far kontrolü, hız sınırı göstergesi (trafik işareti tanıma) ve yaya çarpışma uyarısı sunuyorlar. 2011 yılında şirket, dünyanın ilk OEM üretim vizyonuna yönelik İleri Çarpışma Uyarısı Sistemini tanıttı.

Yapılan anlaşmaya göre, çarpışma uyarıları, şerit koruma ile araç ve yaya algılama konularında, Mobileye, EyeQ adlı kamera bazlı algılama teknolojisini Ford araçlara uygulayacak.Ford Motor ve Intel’e bağlı otonom sürüş teknolojileri geliştiricisi Mobileye yaptıkları ortak açıklamada işbirliklerini genişleterek Ford marka araçlarda son otonom sürüş teknolojilerini uygulayacaklarını duyurdular.

Ford Kuzey Amerika Operasyon Direktörü ve Küresel Satın Alma Başkan Yardımcısı Lisa Drake konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ford Co- Pilot360™ özelliğimizle, sürücülere ekstra güven vermeyi hedefliyoruz. Mobileye’ın harika yazılımı ve algılama teknolojilerini araçlarımıza uygulayarak, Ford’un sürücü destek özelliklerini geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Kaynak: Dünya Gazetesi, speedgoat.com

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün