Avusturyalı bakandan antisemitlere tepki

Avusturya’nın AB İlişkilerinden Sorumlu Bakanı Karoline Edtstadler, son zamanlarda antisemit söylemle dolup taşan sosyal medya platformu Tik Tok’a çağrıda bulundu: “Holokost ile alay etmeyi hemen bırakın.”

Dünya
27 Temmuz 2020 Pazartesi

Çin kökenli bir sosyal platform olan Tik Tok özellikle gençler arasında çok popüler. Ancak son zamanlarda reytingleri gittikçe artan sitede Yahudi düşmanlığı söylemi içeren videoların artması endişe verici boyutlara ulaştı. Son dönemlerde bazı videolarda Filistinli teröristlerin kanlı eylemleri bir kahramanlık olarak gösterilirken, Nazi ölüm kamplarında Yahudilerin çektiği acılar ile de  alay ediliyor.Bir videoda yer alan şarkıda şu sözler dikkat çekiyor: “Auschwitz’e bir gezi düzenleyeceğiz ve yıkanmamız gerektiğinde bir güzel duş alacağız.”

20. yüzyılın en büyük soykırımı Holokost’ta, Polonya’daki Auschwitz Nazi kampında yaklaşık 1,1milyon kişi katledildi. Kamptaki gaz odaları toplu duş alanı şeklinde yapılmıştı. Yahudi mahkumlar buraya duş alma bahanesiyle sokuluyor, ancak borulardan gaz verilerek katlediliyordu.

Söz konusu alaycı videoları şiddetle kınayan Avusturyalı Bakan Edtstadler, açıklamasında ayrıca bu tip sitelerin içeriklerine sınırlama getirmek için gerekli hukuki düzenlemeleri yapmak için girişimde bulunacağını da belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün