Brezilya’da COVID-19’u Holokost’a benzeten doktor açığa alındı

Sao Paulo’da çalıştığı Yahudi Albert Einstein Israelit Hastanesinde korona salgınını Yahudi soykırımı Holokost’a benzeten onkolog ve bağışıklık uzmanı Nise Yamaguchi görevden uzaklaştırıldı.

Dünya
16 Temmuz 2020 Perşembe

Yamaguchi, 5 Haziran’da çıktığı Impressoes adlı TV programında yaptığı açıklamada, salgını Holokost’a benzetmişti. Açıklama üzerine 35 yıldır aynı hastanede çalışan Dr. Yamaguchi’yi yönetim işten çıkardı.

Dr. Yamaguchi’nin Yahudi gruplarda infial uyandıran açıklamasındaki ifade şöyleydi: “Korku her şeyi yaralar. Önce sizi şoke eder, sonra her hareketinizin kontrolünü ele geçirir. 2. Dünya Savaşında bir avuç Nazi askerin binlerce aç ve perişan Yahudi’yi nasıl kontrol edip ölüme götürdüğünü sanıyorsunuz? Korku ve aşağılamayla…”

Doktorun açıklamaları ve Latin Amerika’nın en prestijli tıp merkezi olan hastanesinin tepkisi, Brezilya’da uzun süre manşetleri meşgul etti. Hastane Başkanı Sidney Klajner basına yaptığı açıklamada, Holokost’un 6 milyon Yahudi’nin katledildiği çok hassas bir konu olduğunu ve hastanenin kuruluşunda birçok Holokost kurtulanının payı olduğunu belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün