İsrail’den sağlıklı hücreleri koruyan yeni kanser tedavisi

Kanserli hücreleri yok ederken sağlıklı hücrelere de zarar veren tedavilerin aksine İsrail’de yeni geliştirilen plazma tedavisi sadece habis tümörü hedef alıyor.

Dünya
13 Temmuz 2020 Pazartesi

srail-Or  Yahuda merkezli CAPS Medical’in Genel Müdürü Ilan Uchitel basına yaptığı açıklamada, yeni geliştirdikleri plazma tedavisinin kanserli hücreleri yok ederken etrafındaki sağlıklı dokulara minimum zarar verdiğini belirtti. CAPS Medical’in yeni geliştirdiği çok küçük  kullan-at  katater, vücudun en derin noktalarına erişerek soğuk atmosferik plazma ile habis dokuları imha ediyor. 

Soğuk Atmosferik Plazma (CAP) şimdiye kadar vücut dışında oluşan ameliyat sonrası istenmeyen dokuları yok etmek için kullanılıyordu.  Ancak iç organlarda ortaya çıkan kanser tedavisinde kullanılması bir ilk.   

Burada plazmadan kasıt kandan elde edilen hücresel plazma değil.  Plazma maddenin üç hali; katı, sıvı, gaz dışında 4. hali olarak tanımlanıyor. İyonize olmuş gaz olarak tarif edilebilen plazma doğada yıldırımların içinde ve yıldızlarda yoğun olarak bulunuyor. 

Plazma vücuda verildiğinde kanserli dokunun en dejenere olmuş bölgede bir noktayı yok ediyor ve  gerisini ise, tetiklediği  vücudun bağışıklık sistemi devreye girerek temizliyor.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün