Gençlik aşısı ile cilt gençleştirme

Gençlik aşısı hiyaluronik asit, kollajen gibi maddeler içeren kokteyl ilaçların deri altına enjekte edilmesi işlemidir.

Sağlık
8 Mayıs 2019 Çarşamba

Dermatoloji Uzmanı Uz. Dr. Orkhan Bairamov

Or-Ahayim Hastanesi

 

Derimizin yapısında olan hiyaluronik asit ve kollajen yaşımıza paralel olarak giderek azalır. Bu da kendini deri sarkması, çizgiler, cilt kuruluğu ile gösterir. Hiyaluronik asitin en önemli işlevi su tutarak cildi nemlendirmektir. Bunun dışında cildin kendisinin ürettiği hiyaluronik asit üretiminde de artış gözlenir. Ayrıca kollajen ve elastin gibi cilt için önemli maddelerin sentezini de tetikler. Gençlik aşısında çapraz bağlı ve saf hiyaluronik asit kullanılmaktadır. En sık yüz, eller ve göğüs dekolte bölgelerine uygulanır.

Kaç seans uygulanmalı?

Genelde 2-4 hafta arayla üç seans uygulanır. Seanslar tamamlandıktan sonra 6-12 ayda bir tekrarlanan uygulamalar işlemin kalıcılığını arttırır.

Kimlere yapılır?

25 yaş üzeri herkese yapılabilir. Genç hastalarda çoğunlukla koruyucu rolünü üstlenirken, yaşlı kişilerde onarıcı ve nemlendirici özelliği daha ön plana çıkar. Etkisi uygulamadan hemen sonra görülmeye başlar. En belirgin fark birkaç ay sonra ortaya çıkar.

İşlem ne kadar sürer?

İşlem yaklaşık 15-20 dakika sürer. Uygulama öncesinde anestezik krem sürülür, daha sonra antiseptik solüsyonla temizlenir. İlaç deri altına farklı derinliklerde ve dozlarda yapılır. Enjeksiyon bölgesinde geçici kızarıklar oluşabilir. Ancak bunlar da birkaç saat içinde ortadan kalkar.

İşlem sonrası nelere dikkat edilmelidir?

İşlem sonrası 2-3 gün ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmak gerekir. Sırt üstü yatmak, aşırı sıcak banyodan kaçınılmak diğer dikkat edilmesi gereken faktörlerdir.

Uygulamanın yan etkileri nelerdir?

Geçici kızarıklık, morluk, hassasiyet dışında yan etki nadiren görülür. Uygulama sonrası morluk giderici kremler bu şikâyetleri hızlıca gidermeye yardımcı olur. 
 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün