İsrail İçişleri Bakanı için yolsuzluk davası isteği

İsrail polisi, İçişleri Bakanı Aryeh Deri hakkında yolsuzluk, vergi kaçırma ve kara para aklama suçlarından dava açılması önerisinde bulundu.

Köşe Yazısı
21 Kasım 2018 Çarşamba

Polisten yapılan açıklamaya göre, koalisyon ortaklarından Şas Partisi lideri ve İçişleri Bakanı Deri hakkında bir dizi mali suça karıştığı iddiasıyla açılan soruşturma tamamlandı. Vergi Dairesiyle ortaklaşa yürütülen soruşturmada Bakan Deri’ye yolsuzluk, vergi kaçırma ve kara para aklama suçları yöneltildi.

Bu suçlar sebebiyle hakkında dava açılması istenen Deri’nin bu suçların büyük bir bölümünün İçişleri Bakanı olduğu 2015’ten önce işlediği ifade edilirken, bazılarına ise bakan olduktan sonra bulaştığı öne sürüldü.

Bakan Deri’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 3 yıldır devam eden soruşturmanın tamamlanması nedeniyle memnuniyet duyulduğu ifade edilerek, “Savcılığın dosyayı inceledikten sonra yöneltilen suçlamaları düşüreceğine ve Bakan Aryeh Deri’nin yasaları ihlal etmediğinin ortaya çıkacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi. eri hakkında dava açılıp açılmayacağına ise polisin önümüzdeki günlerde soruşturmaya ilişkin dosyasının ulaşmasının ardından savcılık karar verecek. Aryeh Deri, 2000 yılında yolsuzluk ve rüşvete bulaştığı iddiasıyla açılan davada suçlu bulunarak 22 ay hapse mahkum edilmişti.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün