Yahudi asıllı Fransız mahkûm Fabien Azoulay Fransa´ya döndü

Türkiye, internet üzerinden uyuşturucusu satın aldığı için 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Fransız-Yahudi asıllı Fabien Azoulay´ı ülkesine geri gönderdi.

Dünya
19 Ağustos 2021 Perşembe

43 yaşındaki Fabien Azoulay, Türkiye'de dört yıl hapis yattıktan sonra salı günü ülkesi Fransa'ya döndü.

2017 yılında saç ekimi için İstanbul'a gelen Azoulay, Fransız gece kulüplerinde popüler bir parti ilacı olan GBL adlı uyuşturucu madde için internetten sipariş vermişti. GBL, Azoulay satın almadan altı ay öncesine kadar Türkiye'de yasaldı. Azoulay, Türk yasalarını çiğnediğini bilmediğini iddia etti.

Azoulay’ın Fransa’ya iadesi için ciddi bir kamuoyu yaratma çabası vardı. Düzenlenen imza kampanyasında 120 binin üzerinde imza toplanmıştı.

Kaynar suyla homofobik saldırıya uğradığını, Yahudi olduğu için İslam’a dönmesine dair baskılar yapıldığını ve bir cinayete şahit olduğunu anlatan Azoulay yazdığı mektupta, ‘‘Bir mucize için her gün dua ediyor ve ağlıyorum. Burada 16 yıl sekiz ay kalmayı hayal bile edemiyorum” demişti.

Kamuoyu desteği sayesinde hapisten çıkan Azoulay’ın avukatı Carole-Olivia Montenot Twitter’dan müvekkili ile ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Macron’a teşekkür etti. Fabien ile görüştüğünü ve Fransa’da olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Çalışmaları için Fransa Adalet Bakanlığına ve Türkiye Paris Büyükelçisi Ali Onaner’e de teşekkür etti.

Azoulay’ın Fransa’ya iade haberini Twitter’dan Fransızca olarak paylaşan Türkiye Yahudi toplumu Eşbaşkanı İshak İbrahimzadeh, “Biz de çok mutluyuz, teşekkürler Türkiye, selam Fabien” dedi.

Kaynak: Jewish Telegraphic Agency, Euronews, Avlaremoz

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün