Kahire, mahkûm takasını içeren ateşkes için çalışıyor

Mısır´ın Gazze´nin yeniden inşasını ve İsrail ile Hamas arasında bir esir değişimi anlaşmasını içerecek uzun vadeli bir ateşkes anlaşması için çalışmalara başladığı belirtildi.

Dünya
2 Haziran 2021 Çarşamba

Kahire’nin İsrail-Hamas ateşkesini sürdürme çabalarının bir parçası olarak, Mısır’ın Genel İstihbarat Teşkilatı (GIS) Başkanı Abbas Kamel'in önümüzdeki günlerde Gazze Şeridi’ni ziyaret etmesinin beklendiği belirtildi.

Mısırlı kaynakların Yeni Arap haber sitesine ilettiği haber göre, Kamel ayrıca Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ve üst düzey Filistin Yönetimi yetkilileriyle Mısır'ın Gazze’nin yeniden inşasına katkıda bulunma girişimine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Ramallah'ı ziyaret edecek.

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'ndeki yeniden yapılanma çabalarına yardım etmek için 500 milyon dolar sözü verdi. Mısırlılar ayrıca ateşkes ve Gazze'nin yeniden inşası ile ilgili görüşmeler için Filistinli grupların liderlerini Kahire'ye davet ettiler.

Filistin kaynakları, Mısır'ın son ateşkesi genişletmek için çalıştığını, Hamas ile İsrail arasında bir mahkum değişimi anlaşması ve Gazze Şeridi'ne insani yardım gibi diğer konuları da içerecek şekilde çalıştığını dile getirdi. Kaynaklara göre Mısır, Hamas'a İsrail'in Gazze’nin yeniden inşa etme çabalarını esir değişim anlaşmasıyla ilişkilendirmekte ısrar ettiğini bildirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün