İsrail´in Arap siyasetçileri İsrail´deki isyanlar için sükûnet çağrısı yaptı

İsrail´deki Arap politikacılar, Kudüs´teki artan gerilimin ve salı günü Gazze´den roket atışlarının hemen ardından gelen büyük şiddet olaylarının sakinleşmesi çağrısında bulundu.

Dünya
12 Mayıs 2021 Çarşamba

Devam eden koalisyon görüşmelerinde önemli bir role sahip olan Ra'am Partisi Başkanı Mansour Abbas, Arap liderleri toplumda sakinliği teşvik etmeye ve şiddetin daha fazla kötüleşmesini önlemeye çağırdı.

Mansour Abbas Yediot Aharonot gazetesine yaptığı açıklamada, "Hepinizden sorumluluk almanızı ve akıllıca hareket etmenizi, hayatlarınızı ve tüm sakinlerin hayatlarını istisnasız korumanızı istiyorum. Önümüzdeki günlerde sorumluluğu üstlenmesi gerekenleri kınayacağız ve kendi üzerimize düşen sorumluluğu üstleneceğiz, ama şimdi mantıklı düşünelim, mantıklı davranalım ve durumu düzeltmek için çabalayalım" dedi.

Meretz Partisi'nden Esawi Frej de Twitter'da Araplar ve Yahudiler arasında dayanışma çağrısında bulundu.

Esawi Frej, "Şu anda sessiz olmak yasak! Ramle, Lod ve diğer şehirlerin sokaklarında anarşi bir toplum olarak varlığımızı tehdit ediyor. Artık parti liderleri olarak tek bir görevimiz var ‘Sükûnet için çalışmak’. Araplar ve Yahudiler lütfen evlerinize dönün ve şiddeti durdurun” ifadelerini kullandı.

Arap Müşterek Liste ise Twitter'da yaptığı açıklamada, Sınır Polisi'nin Lod'a gönderilmesinin Araplar ve Yahudiler arasında daha fazla şiddete yol açacağını iddia etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün