İskoçya´da derbi maçı yenilgisinin ardından İsrailli futbolcu Bitton´a ´Pis Yahudi´ tepkisi

Celtic Futbol Kulübü´nün İsrailli orta saha oyuncusu Nir Bitton, kulübün ezeli rakibi Rangers´a yenilmesinin ardından taraftarların şiddetli antisemit tacizine maruz kaldı.

Dünya
5 Ocak 2021 Salı

Bitton için, pazar günkü derbi karşılaşmasının ardından sosyal medya paylaşımlarında "Pis Yahudi" ve "Siyonist fare" ifadeleri kullanıldı. Bitton’un eşi Bar da nefret içerikli mesaj aldığını, kendisine, kocasına ve çocuklarına yönelik mesajların geldiğini belirtti. Örnek olarak asılmaları için çağrıda bulunan bir mesajın ekran görüntüsünü paylaştı. Mesaj şöyleydi: "Sen ve kocan sokağa asılmayı hak ediyorsunuz’’.

Kulüp daha önce benzer olaylar nedeniyle UEFA tarafından disiplin cezasına çarptırıldı. Taraftarlar, İsrail'e nefretlerinin bir işareti olarak maçlarda düzenli olarak Filistin bayrakları sallıyordu. Polis ayrıca Ağustos 2016'da başka bir Celtic taraftarının Bitton için gazlanmasının "çok iyi" olacağını söylemesinin ardından soruşturma başlatmıştı.

Bitton, Instagram'daki yorumlara karşı verdiği tepkide kendisini çocukların öldürülmesini desteklemekle suçladıklarını belirtti. "Şakalaşmaya hazırım ama eşimin Instagram hesabına mesaj attığınızda değil. Bir baba olarak, çocukların veya herhangi bir insanın ölümünü desteklediğimi sanıyorsanız, o zaman aptallardan başka bir şey değilsiniz’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün