Gayrimenkul sektörü bu yıl Digital Network ALKAŞ Platformunda bir araya geldi

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen RE360 Gayrimenkulün Büyük Buluşması, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğinde 8-10 Aralık tarihinde, Alkaş´ın hizmetlerini dijitale taşıdığı platformu Digital Network Alkaş´ta gerçekleşti.

Nur Şaul BARAKAS Ekonomi
16 Aralık 2020 Çarşamba

 Dördüncü yılında ilk kez online olarak, düzenlenen ‘Gayrimenkulün Büyük Buluşması RE360’ mesleki toplum örgütleri, gayrimenkul sektörü kadar ekonomiye yön veren ulusal ve uluslararası liderlerin katıldığı, bilgilendirici ve katılımcılara yeni vizyon kazandırabilecek oturumlara sahne oldu.

İlk gününde başarılı oturumlara ve pek çok sektör profesyoneline ev sahipliği yapan konferansın ikinci ve üçüncü gününde de pek çok sektör temsilcisi katılım sağladı. Katılımcı profilini ofis, tasarım ve mimar, hukuk, şehir plancısı, turizm yatırımcıları, konut ve rezidans, tesis yönetimi, gayrimenkul yatırım fonu, proje yönetim firmaları, AVM’ler, ulaşım, spor, eğlence yatırımları, değerleme firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, karma projeler, proptech firmaları, perakende, lojistik, araştırma firmaları ve sağlık yatırımları oluşturdu.

Kamudan özele, yatırımcıdan hizmet üretenine kadar tüm ilgili kurum ve kuruluşların bir araya geldiği RE360 Konferansı’nın ikinci gününde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından FutureBright Group Kurucusu Akan Abdulla, “Algoritmalar Devrinde Pandemi” sunumunu aktardı.

Vienna Solutions, Direktör, Viyana Belediye Başkanı Eski Yardımcısı Maria Vassilakou, “Viyana’nın Dönüşüm Yolcuğunda Neler Yaşandı? Akıllı Bir Şehir Koronavirüs ile Nasıl Mücadele Ediyor?” başlığını ele aldı.

“Yeni Dönemde İş Hayatı, Çalışma Düzeni” oturumu HAN Spaces CEO’su Gizem Burteçin, Teknosa CEO’su Bülent Gürcan, EMCC Dünya Başkanı PERYÖN İK Dijitalizasyon Temsilcisi Dr. Rıza Kadılar katılımı ile ele alındı.

Yonca Aközer

YENİ DÖNEMDE İŞ HAYATI, ÇALIŞMA DÜZENİ

Av. Merter Özay moderatörlüğünde gerçekleşen “Yeni Dönemde İş Hayatı, Çalışma Düzeni” panelinde Özay, “Bundan sonraki ofis hayatı, çalışma düzeni ve çalışma hayatı yeni normalde nasıl ilerleyecek ve daha sonrasında nasıl olacak bunu değerlendireceğiz. Bunu değerlendirirken çalışanlar yeni dönemde neyi tercih ediyorlar, işveren tercihleri neler olacak, gayrimenkul yatırımcılarının neler yapması lazım bunu konuşacağız” diyerek konuşmacılara sözü bıraktı.

HAN Spaces CEO’su Gizem Burteçin, “Düzen değişti ve esnek çalışma hayatını iş hayatında deneyimledik. Yaklaşık bir yıl olacak ve esnek çalışabileceğimizi görmüş olduk. Hiç kimse esnek çalışmanın verimliliklerini aldıkları dönemde geriye dönüp de bu kazanımı yitirmek istemeyecektir. Hem çalışanlar, hem yöneticiler, hem de sermayedarlar… Bunun artılarını bir kefeye koydular. Burada bazı eksiler olabilir. Bunları da verimliliklerle, teknolojiyle, koordinasyonla şirketlerin kendi iç işleyişlerinde çözmeleri gerekiyor. Burada verimlilik en önemlisi. İnsan insana olmanın verdiği kazanımlar da var. Bir teknoloji, bir esnek çalışmanın kazanımlarını birlikte olmaya değişmememiz lazım. Yeni dönemde hibrit çalışma modellerinin ön plana çıkacağını düşünüyoruz” dedi.

Günün son oturumunda söz alan Teknosa CEO’su Bülent Gürcan, Pandemi döneminde notebook ve robotik süpürge pazarlarında çok önemli büyüme kaydedildiğini bildirerek "Uzun yıllardır Türkiye pazarında cep telefonları hızla büyüyen bir kategoriydi. Ancak geçen seneden beri özellikle işletim sistemlerinin de değişmesiyle dizüstü bilgisayar satışlarında bir artış başlamıştı. Gerçek bilgiye ulaşma, araştırma yapma, kaliteli çalışma için notebooklara ihtiyacımız var. Geçen yıl başlayan hareketlilik sonrası yılın ilk dokuz ayında notebook pazarı yüzde 114 büyüdü. Müthiş bir büyüme yaşandı” dedi.

RE360, gayrimenkulde dünyanın en önemli ve en büyük fuarlarından biri olarak nitelendirilen MIPIM’in stratejik ortaklığında, kamudan özele, yatırımcıdan hizmet üretenine kadar tüm ilgili kurum ve kuruluşlardan 18 şehirden 1107 üst düzey yöneticinin katılımıyla gerçekleşti.

Konferansların üçüncü gününde ise Ava Labs Kurucu ve CEO’su Prof. Dr. Emin Gür Sirer, “Yeni Nesil Blockchain” sunumunu aktardı. Fifth Wall Yönetici Direktörü ve Avrupa Başkanı Roelof Opperman “Dünyada Proptech: Trendlere Bakış” başlığını ele aldı.

Proptech Çözüm Oturumları’nın konuşulacağı oturumlarda, “Değerleme ve Lokasyon Analizinde Proptech” başlığını Endeksa.com Kurucu Ortak ve Genel Müdür Görkem Öğüt, “Yapı Bilgi Modelleme” sunumunu Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Üzüm ve Sabri Paşayiğit Mimarlık Kurucu Ortak ve Mimar Sabri Paşayiğit birlikte ele alırken, son olarak “Dijital Dönüşümde Tapu ve Kadastro: Webtabu” başlığını ise TKGM Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu Dairesi Başkanı Hasan Çelik ve TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı aktardı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün