Netanyahu ve Biden telefonla görüştü

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail Başbakanı Netanyahu ABD´nin seçilmiş başkanı olan Joe Biden ile telefonda görüştü.

Dünya
18 Kasım 2020 Çarşamba

Joe Biden’ın seçimlerde galibiyetle çıktığının anlaşılmasından yaklaşık on gün sonra gerçekleşen telefon görüşmesinde, Netanyahu Biden’ı seçim zaferinden dolayı kutladı.

Yapılan açıklamada, Netanyahu ile Biden arasındaki görüşmenin sıcak bir atmosferde geçtiği, Biden’ın İsrail’in güvenliğine bağlılığını dile getirdiği belirtildi. 20 dakika kadar süren görüşmede Netanyahu’nun Biden’a ‘seçilmiş başkan’ olarak hitap ettiği açıklandı.

Görüşmede iki ülke arasındaki güçlü işbirliğinin daha da arttırılması ve ikilinin yakın zamanda bir araya gelmek konusunda anlaştığı kaydedildi.

İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin de Biden'ı telefonla arayarak kutladı. Rivlin’in görüşmesi, Netanyahu’nun görüşmesinden önce gerçekleşti. Rivlin görüşmesinde Biden’ın İsrail Devletinin eski bir dostu olduğunu, ilişkilerin politik ilişkilerden fazlası olduğunu belirtti ve Biden’ın liderliğinde ABD’nin İsrail’in güvenliği için gereken her şeyi yapacağına inandığını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün