Yahudi kimliği ile bilinen Ron Klain Beyaz Saray’a atandı

Başkan seçilen Joe Biden, ilk önemli atamasını Yahudi kimliği ile tanınan Ron Klain´i Beyaz Saray Genel Sekreteri olarak ataması ile yaptı.

Dünya
16 Kasım 2020 Pazartesi

59 yaşındaki Klain, İndianapolis’te büyüdü. 1974’te muhafazar Yahudi sinagogu Beth-El Zedeck’te Bar Mitsva yaptı. Jewish Insider'ın perşembe günü yayınladığı haberde Klain, annesinin törenden hemen önce hastalandığından ve bu yüzden törenin ertelendiğinden bahsetti. Bu, Klain'in yeni bir Tevrat bölümü öğrenmesini gerektirdi. Klain 2007‘de New York Times’a ‘‘Indiana’da, makul büyüklükte bir Yahudi cemaati ile büyüdüm, ancak biz ayrı bir azınlıktık, Noel ağacımızın olmaması Yahudi kimliğimizin büyük bir parçasıydı’’ dedi. Klain, Hristiyan eşi Monica Medina ile evlendikten sonra Noel kutlamaya başladığını belirtti.  

 Klain, Obama yönetiminde Başkan Yardımcısı Biden’ın genel sekreterliğini yapmıştı. Ayrıca Clinton yönetiminde başkan yardımcısı olan Al Gore için de aynı görevi üstlenmişti. Klain bunların yanı sıra 2014 yılında Afrika kökenli ölümcül ebola salgınının ABD’de yayılmasının önlenmesinde büyük pay sahibi olmuştu. ABD’de yalnızca dört vaka görülmüş ve bir kişi ölmüştü.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün