İsrailli Noveto Systems, kulaklığa gerek kalmadan müziği direkt beyine gönderecek

Müzikseverlere yeni bir deneyim sunmaya hazırlanan İsrail merkezli teknoloji şirketi Noveto Systems, kulaklık ya da herhangi bir bağlantı olmadan sesleri insanın beynine gönderen bir cihaz geliştirdi.

Dünya
13 Kasım 2020 Cuma

İsrail'de geliştirilen yeni teknoloji, herhangi bir kulaklık, hoparlör ya da bağlantı olmadan müziğin insanın beyni içinde çalıp sesleri dinlemesini sağlayacak. Herhangi bir talimat almadan, bir şekilde dinleyici nereye giderse gitsin, kulağının nerede olduğunu bilen cihaz, kulaksız olduğu için dinleyiciye başkalarıyla iletişim kurma şansı da tanıyor.

Noveto Systems şirketi, tanıttığı SoundBeamer 1.0 adı verilen yeni masaüstü cihazla müşterilerine hiç kimseyi rahatsız etmeden müzik dinleme, TV izleme ve bilgisayar oyunu oynama sözü veriyor.

Sound beaming yeni olmasa da Noveto, bu teknolojiyi kullanarak tüketiciye yönelik ilk markalı ürünü sürmüş olacak ve bu prototipin 'daha küçük’ bir versiyonunu 2021 Noeli'nde açıklamayı planlıyor.

Şirketten yapılan açıklamada, bu hafta müşteriler, her iki kulağa eşit şekilde vuran geleneksel stereo ses sistemini veya dinleyiciyi sarıp 360 derece ses deneyimini yaratan 3 boyutlu seçeneklerinden birini alabilir.

Associated Press (AP) ajansı, teknolojinin demosuna ilişkin "Dinleme hissi doğrudan bir bilim kurgu filminin içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. 3 boyutlu ses o kadar yakın ki sanki kulaklarınızın içindeymiş, önünde, üstünde ve arkasındaymış gibi" ifadelerine yer verdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün