İki Türk dünyayı kurtaracak: Uğur Şahin ve Özlem Türeci

Dünya iki Türk göçmen ailesinin çocuklarına umut bağladı. BioNTech şirketi bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci adlı Türk çifte ait. Batı dünyasının en çok güvendiği, Pfizer ve BioNTech tarafından ortak olarak geliştirilen aşının COVİD-19’a karşı "yüzde 90´dan fazla etkili olduğu" açıklandı.

Dünya
10 Kasım 2020 Salı

ABD merkezli ilaç devi Pfizer ile Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech’in ortak geliştirdiği COVİD-19 aşı adayının yüzde 90'ın üzerinde etkili olduğu açıklandı. Pfizer CEO'su Dr. Albert Bourla, üçüncü aşama klinik deneylerden gelen başarılı sonuçları "Bilim ve insanlık için büyük bir gün" diye niteledi. ABD seçimlerinin hem kaybedeni Başkan Donald Trump hem de galibi Joe Biden, klinik deney sonuçlarından memnuniyetlerini duyurdu. 

Pfizer ile BioNTech, Batı dünyasında COVİD-19 aşısıyla ilgili geniş çaplı klinik deneylerden başarılı veriler paylaşan ilk üreticiler olurken, Alman şirketinin başarısının gerisinde Türkiye kökenli göçmen ailelerin çocukları olan Özlem Türeci-Uğur Şahin çiftinin bulunuyor. Reuters'ın BioNTech'i kuran çiftle ilgili özel haberinde, Özlem Türeci (53) ile Uğur Şahin'in (55) hayatlarını kansere karşı bağışıklık sistemini güçlendirme çalışmalarına adadıkları vurgulandı. Welt am Sonntag gazetesinden aktaran Reuters, Köln'deki Ford fabrikasında çalışan Türkiye göçmeni mütevazi bir ailenin oğlu olan Uğur Şahin'in bugün BioNTech CEO'su olarak yönetim kurulu üyesi eşi Özlem Türeci ile birlikte 2,4 milyar euroluk servetle Almanya'nın en zengin 100 kişisi arasında yer aldığını kaydetti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün