Filistin tarafından Biden için farklı sesler

Filistinli yetkililer Biden’i kınıyor ancak FÖY ve Hamas resmen yeni seçilmiş başkanı kutladı.

Dünya
9 Kasım 2020 Pazartesi

Filistin Yönetimi Lideri Mahmoud Abbas ve  Başbakan  Dr. Mohammad Shtayyeh 7 Kasım’da yaptıkları resmi bir açıklama ile Seçilmiş Başkan  Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i kutladı.  

Ancak Globes yayın kuruluşuna konuşan ismi saklı önemli bir El Fetih  yetkilisi ise  Joe Biden’i kutlamak şöyle dursun tam tersine eleştirdi, ABD’nin Seçilmiş Başkanını “Siyonist” (İsrail milliyetçisi veya destekçisi) olarak niteledi. Biden’in daha evvel, Filistin yönetimine  hiç de olumlu bakmayan Obama’nın yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirten yetkili, “O bir Obama olmayacak, zaten Obama’dan da bir fayda görmedik” şeklinde konuştu.

El Fetih’in önemli bir diğer  yöneticisi  ise İsrail’in Hayom gazetesine  şunları belirtti:  “Biden, İsrail’e hayranlığı ve sevgisi ile biliniyor. Başbakan Binyamin Netanyahu ile samimiyeti olan bir kişi ve farklı zamanlarda kendisinin Siyonist olduğunu belirtmişti.” 

Aynı yönetici bu günlerde Filistin Lideri Mahmut Abbas’ın siyaseten köşeye sıkışmış olduğunu da kabul etti ve Abbas’ın, görüşme masasından kaçındığını, İsrail’den gelecek milyonlarca dolarlık  vergi gelirini de reddettiğini de söylemekten kaçınmadı. 

Ancak  yetkili şimdilik yeni Biden yönetimine fazla kredi vermekten de çekindiklerini ifade etti. 

Gazze ve Batı Şeria’da önemli yöneticilerin gazete başlıklarına yansıyan demeçlerinde de Trump yönetimi için “Filistin için en karanlık zamanlar geride kaldı şeklinde” ifadeler kullanıldı.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün