Twitter’a ceza Twitter’dan duyuruldu

Sosyal Medya Kanunu kapsamında sosyal ağlara temsilci atamaları için verilen süre, dün itibarıyla sona erdi. Ancak dün gelen bilgilere göre sadece Rus sosyal medya platformu VK, Türkiye temsilcisini yetkili organlara bildirdi. Bugünse Facebook, Twitter, Google ve TikTok gibi şirketlere 10 milyon TL´lik idari para cezası kesildiği açıklandı.

Toplum
4 Kasım 2020 Çarşamba

Ulaştırma Bakan Yardımcısı Fatih Sayan, sosyal medya yasası değişikliklerine uymadığı gerekçesiyle sosyal medya ağlarına 10’ar milyon lira para cezası kesildiğini açıkladı. Sayan, para cezasını Twitter hesabından duyurdu. İnternet ile ilgili hukuk konularında ders veren, Leeds Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan’ın para cezasını Twitter’den duyurmasını eleştirdi. Akdeniz, “Bu arada Twitter’a idari para cezası kesildiğini Twitter üzerinden duyurmak da ironik olmuş” ifadesini kullandı.

Sosyal ağlar, bu parayı ödemez ve Türkiye temsilcilerini belirlemezse süreç, daha ağır yaptırımlara doğru yönelecek. Sosyal ağ şirketleri, yasa gereğince önümüzdeki 30 gün boyunca Türkiye temsilcilerini belirlemek zorundalar. Eğer süreç içerisinde yine böyle bir adım atılmaz ve sosyal ağ devleri, Türkiye'deki kanunu yok sayarlarsa, bu kez 30 milyon TL'lik idari para cezası verilecek. Ancak buna rağmen yine bir gelişme olmaz ve sosyal ağlar Türkiye'de temsilci bulundurmazlarsa, bu kez de Türkiye'deki vergi mükelleflerinin Facebook, Instagram ya da YouTube gibi kanallarda reklam vermesi yasaklanacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün