Yahudi dindarlar Trump’a Yahudi ünlüler Biden’e oy veriyor

ABD’de kamuoyu yoklamaları ve basın, ülkede Yahudilerin dindar olanlarının Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump’a, ünlü simaların ise Joe Biden’e oy vereceğini işaret ediyor.

Dünya
3 Kasım 2020 Salı

İsrail ve ABD’de yaşayan bir çok dindar cemaat lideri günlerdir yaptıkları açıklamalarda ABD’nin yeni başkanı olarak yine Trump’ı görmek istediklerini belirtip cemaatlerini etkilerken, laik kesimden ünlüler “Biden” diyor.

Amerikan basını, Yahudi cemaat liderlerinin Biden’e oy vermekten kaçınmasını, Demokrat Adayın İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ABD’nin yeniden katılmasını destekleyeceğini seçmenlerine vaat etmesiyle açıklıyor. Bunun yanı sıra dindar cemaatler de Trump hükümetinin son aylarda İsrail-Arap barışı konusunda sağladığı ilerlemeyi kendilerine referans almış durumda.

Öte yandan Yahudi asıllı Hollywood ünlüleri de geniş toplumdaki trende katılmış durumda, birçoğu Demokrat Aday Biden’e destek veriyor. Natalie Portman, Karlie Kloss ve Zoe Kravits bunlardan sadece birkaçı.

Trump seçim kampanyalarında binlerce Yahudi oy vereni bir araya getirmeyi başarırken, konu Hollywood olduğunda bir düzine ünlünün bile desteğini alamıyor. Basının Yahudi Amerikan ünlülerinin kraliçesi lakabını taktığı Barbara Streisand koyu bir Demokrat ve Biden’e destek veriyor. Streisand, hatta adayın kampanyası için bağış faaliyetlerinde bizzat rol oynadı. Streisand paylaştığı bir online mesajda şunları belirtmişti: “Size Joe Biden’i tanıtmak benim için bir onurdur. O bir centilmen, devlet adamı, 48 yıl kamu hizmetinde çalışmış bir kişi. Onun bir misyonu var, Tanrı’nın yardımı ile yakında ABD Başkanı da olacak.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün