Ve Corbyn partisinden uzaklaştırıldı…

İngiltere’nin İşçi Partisi, eski lideri Jeremy Corbyn’in partiden uzaklaştırdığını duyurdu.

Dünya
30 Ekim 2020 Cuma

Açıklamada, Corbyn’in İşçi Partisi’nin imajını zedelediği, hakkındaki iddialara cevap vermekten kaçındığı, partinin antisemit bir söylem taşıdığı şeklinde toplumda algı oluşmasına sebep olduğu belirtildi.

Corbyn’in meclisteki parti temsilciliği hakkı da elinden alındı. Bu hak İngiltere’de parlamentoda bazı milletvekillerinin parti adına organizasyonlar düzenleme hakkı olarak biliniyor.

İşçi Partisi ile ilişkisi geçici olarak askıya alınan Corbyn artık sadece Kuzey Islington bölgesinin bir temsilcisi olarak mecliste yer alacak.

İngiltere’de bir süredir gerek sivil toplum kuruluşları, gerek Yahudi kurumlarının antisemit hareket ve politikaları takip eden birimleri, Corbyn yönetimindeki İşçi Partisi’nin antisemit söyleme kayıtsız kaldığı konusunda raporlar yayınlıyorlardı.

Corbyn tarafından en son yayınlanan mesaj sonrası İşçi Partisi eski liderini uzaklaştırma kararı aldı. Corbyn mesajında, İşçi Partisi içinde iddia edilen antisemitizmin rakip siyasiler ve medya tarafından dramatik hale getirildiğini abartıldığını belirtmişti.

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün