COVID-19 hakkında yeni bir gerçek ortaya çıktı

İsrailli bilim insanları, ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder - Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) ile COVID-19 hastalığı arasında negatif bir korelasyon keşfetti.

Dünya
8 Ekim 2020 Perşembe

Dikkat bozukluğu ve hipeaktivite olarak tarif edilen hastalığın bilim dergisi Journal of Attention Disorder’da yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, bilinenin aksine bu hastalığı taşıyan kişiler COVID-19’a karşı çok daha dirençli oluyor. Daha evvel tıp dünyasındaki yaygın görüş ADHD hastalığının COVID-19 için ek bir risk faktörü olduğu yönündeydi.

İsrail’in İbrani Üniversitesi araştırmacıları ampirik olarak yaptıkları araştırmada istatistik örnekleme ile ABD çapında 54 bölgeyi taradı, ADHD hastalığına sahip yetişkin sayısı ile, vaka, enfeksiyon, iyileşme ve ölüm oranlarını analiz ettiler. Sonuçta araştırmadan iki hastalık arasında ters yönde bir ilişki çıktı, ADHD hastalarının COVID-19’dan iyileşme ihtimali çok daha yüksek.

Bilim insanları bu durumu şöyle açıklıyor, ADHD hastalarının normal insanlara göre, evrimsel bir üstünlüğü olduğu zaten biliniyor. Bunun en büyük göstergesi, bu insanların yaratıcılık, yüksek enerji kapasitesi, girişkenlik ve daha bir sürü konuda daha üstün olmaları. Dolayısı ile aynı evrimsel gelişmişlik virüse karşı da  daha büyük bir direnç sağlıyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün