Hadassah, beş COVID-19 hastasını yeni ilaçla tedavi etti

İsrail’in Kudüs Ein Kerem’deki ünlü tıp merkezi Hadassah Hastanesi kendi içindeki bilim insanları ile geliştirdiği Allocetra adlı ilacı kritik durumdaki beş hastada denedi.

Dünya Sesli Dinle
1 Ekim 2020 Perşembe

Hastaların hepsinin taburcu olduğu, kanlarında virüsten eser kalmadığı belirtildi. Söz konusu beş hastanın tedavi girişimi, hastanenin geliştirdiği ilaçla yaptığı klinik denemelerin bir parçasıydı. 

Klinik denemelere konu olan Allocetra adlı ilaç, hastanenin iç hastalıkları ve COVID-19 departmanı başkanı Prof. Dr. Dror Mevorah’ın liderliğinde, Enlivex adlı şirketin finansmanı ile geliştirildi. 

İlaç daha evvel de 10 Sepsis hastasını başarı ile tedavi etmişti. Sepsisin ya da halk dilinde kan zehirlenmesi olarak bilinen durum, aslında, enfeksiyona karşı vücudun verdiği aşırı tepkinin organlara zarar vermesi olarak tanımlanan bir hastalıktır. 

Allocetra’nın tedavi ettiği beş hastanın da COVID-19 sebebi ile durumu son derece ciddi iken, tedavi sayesinde iyileştikleri ve kanlarındaki organlara zarar verecek zararlı aşırı Cytokin seviyesinin düştüğü belirtildi.

Seslendiren: Janet Mitrani

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün