Şefika Kutluer Festivali ‘En İyi Festival Ödülü’ne layık görüldü

Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, MICE ve etkinlik sektörünün Oscar’ı kabul edilen Ace of MICE Awards 2020’de ‘En İyi Festival’ kategorisinde birinci seçildi.

Tuna SAYLAĞ Sanat
23 Eylül 2020 Çarşamba

Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, MICE ve etkinlik sektörünün Oscar’ı kabul edilen Ace of MICE Awards 2020’de ‘En İyi Festival’ kategorisinde birinci seçildi. On yıldır gerçekleştirilen ‘Doğu Batı ile Buluşuyor’ konseptli festival, yüz kişilik jüri üyesinin oyu ile seçildi. Sanatçı törende kısa bir solo resital verdi. Şefika Kutluer ve festivali birlikte düzenledikleri eşi Refik Kutluer’e ödülleri 4 Eylül Cuma İstanbul Kongre Merkezi-ICC’de düzenlenen bir törenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şengül Altan Arslan tarafından takdim edildi.

2010 yılından beri düzenlenen festivalde, bugüne kadar birçok ülkeden çeşitli performans, sergi ve sunumlar yer aldı.  

Anna Laudel Sezonu ‘Resilience’ sergisi ile açıyor

Anna Laudel Gallery, yeni sezona Berlinli sanatçı Anke Eilergerhard’ın kendine has bir teknikle ürettiği, sadece görme değil aynı zamanda dokunma, tat ve koku alma duyularımızı harekete geçiren özgün heykellerinin yer aldığı ‘Resilience’ (direnç/esneklik) sergisiyle giriyor. 24 Eylül Perşembe kapılarını açacak olan sergide, sanatçının ‘pigmented polyorganosiloxan’ isimli özel bir silikon malzeme ve porselen kullanarak ürettiği hipnotize edici heykel serisi yer alıyor. Eilergerhard’ın büyüleyici görsellikteki eserleri bolluk ve bereketi çağrıştırırken, aynı zamanda en iyi bildiğimiz objeleri daha önce hiç görülmemiş bir şekilde sunuyor. Sergiyi, 27 Aralık tarihine kadar gezebilirsiniz.

Eytan İpeker’in belgeseli Antalya Altın Portakal Festivalinde yarışıyor

57. Antalya Altın Portakal Film Festivalinin Ulusal Belgesel Film Yarışmasında, bu sene başvuran 46 belgesel arasından seçilen on film yarışıyor. Eytan İpeker’in yönettiği ve kurgusunu yaptığı ‘The Pageant’ (diğer adıyla ‘Miss Holocaust Survivor’) belgeseli de seçilen on film arasındaki yerini aldı. İpeker’in ayrıca kurgularını yaptığı iki film de, Zeynep Dadakyönettiği ‘Invisible to the Eye’ ile Serdar Kökçeoğlu’nun yönettiği ‘Mimaroğlu’ aynı bölümde yarışıyorlar. Festival, 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Hüseyin Arıcı ve ‘Merhamet’

Hüseyin Arıcı, x-ist’teki ‘Merhamet’ adlı üçüncü kişisel sergisini bir yakarış üzerine kurguluyor. Arıcı’nın daha önceki serilerinde üzerinde durduğu gerçeklik ve yanılsama kavramları bu sergide de izleyicinin karşısına çıkıyor. Sanatçı, insanın iyilik ve kötülük yanılsamasının kendine ve etrafına dair daimi bir kandırmaca halinde olmasına bir dua etrafında vurgu yapıyor. Maneviyatı, doğanın kendisinde yarattığı duyguları anlatarak açıklamayı seçen Arıcı, bu iki kavramı sıklıkla sanatına dâhil ediyor. Sanatçı, polimerkil üzerine akrilik ve yağlı boya gibi farklı teknikleri birleştirerek aslına yakın formlar üretip izleyicinin gerçeklik algısını kırıyor. Sergiyi, 10 Ekim’e kadar gezebilirsiniz.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün