İbrani yeni yılı seçim malzemesi oldu

Bugün güneş battığında Yahudi alemi yeni bir yıla, 5781 yılına girecek.

Dünya
18 Eylül 2020 Cuma

ABD’de seçime günler kala hem iktidardaki Başkan Donald Trump hem de en büyük rakibi Demokrat Joe Biden, Yahudi seçmenlerin yeni yılını kutluyor.

Başkan Donald Trump İbrani yeni yılı Roş Aşana Bayramı mesajında, “Ülkenizi, İsrail’i seviyoruz, bize oy verin” ifadesini kullanırken, Joe Biden çıktığı internet yayınında, “Yeni yıl Trump olmadan daha güzel olacak” dedi. Biden Yahudi seçmenlere, Yahudi inancı üzerinden  şöyle konuştu: “Yaşadığımız şu af günlerinde bize, yeni bir başlangıç ve sesimizi yükseltmemiz için bir şans verin. Nasıl bir ülke olmak istiyoruz? Hem sizin hem de bizim inancımızda prensip etrafımızda olanların sorumluluğunu almak değil midir?”

 Yahudi inancına göre içinde bulunduğumuz  Elul ayı, tüm yılın bir hesabının yapıldığı, af dileme günleri olarak biliniyor.

Donald Trump da hafta başında BAE, Bahreyn-İsrail barış anlaşması töreni sonrası, ABD’nin Yahudi liderleri ile telefon görüşmeleri yapmış ve telefonu kapatmadan evvel hep “Biz size çok değer veriyoruz, bize oy vermeniz bekliyoruz” ifadesini sarf etmişti. Trump  ayrıca, Beyaz Saray’da İbrahim Anlaşması için bulunan misafirlere damadı Yahudi asıllı Jared Kushner’i tanıştırırken onun için, “İsrail’in inanılmaz başarılı lideri” ifadesini kullanmış anlaşmanın başarıya ulaşmasında damadın büyük rolü olduğunu belirtmişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün