“Önyargıların, konuşarak ve dinleyerek aşılabileceğine inanıyorum”

12. Uluslararası Hrant Dink Ödülleri, 15 Eylül Salı akşamı sahiplerini buldu. Ödülü, Türkiye’den Osman Kavala ve Mısır’dan Mozn Hassan aldı.

Dünya
17 Eylül 2020 Perşembe

Hrant Dink Vakfına ait sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan törenin açılış konuşmasını Uluslararası Hrant Dink Ödülü Komite Başkanı Ahmet İnsel yaptı. 

Ödüle hak kazanan, kadın hakları savunucusu Mozn Hassan, Mısır’dan gönderdiği konuşmada “Kadınlara ve diğer savunmasız gruplara yönelik her türden ayrımcılığa karşı verdikleri mücadeleler vesilesiyle bu ödülü alan, dünyanın çeşitli yerlerinden feministlerin arasına katılmış olmaktan onur duyuyorum" dedi. 

Ödülün Türkiye’deki sahibi ise Osman Kavala oldu. Kavala cezaevinden ilettiği mektupta "Farklı toplum kesimleri, farklı ülkelerde yaşayanlar arasında oluşmuş önyargıların, aklı kullanarak, konuşarak ve dinleyerek aşılabileceğine inanıyorum. Sanatın ve edebiyatın katkılarından birinin de, insanlara bu yeteneği kazandırmak olduğunu düşünüyorum” dedi.

Gecede özel performanslarıyla Arto Tunçboyacıyan, Can Bonomo, Dialog Project, Kalben, Kudsi Erguner ve O.F.F. yer aldılar. Rakel Dink de, Tekirdağ Malkara'daki restorasyon bekleyen Surp Toros Ermeni Kilisesinden eşi Hrant Dink'in sevdiği şarkılardan birini söyledi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün