İstanbul Müzik Festivali dijital programıyla tüm Türkiye’de

İKSV tarafından düzenlenen 48. İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda müzikseverlerle buluşuyor. ‘Beethoven’ın Aydınlık Dünyası’ teması etrafında şekillenen festival, 18 Eylül’de online.iksv.org adresinde ve İKSV YouTube kanalında ücretsiz olarak yayımlanacak açılış konseri ile başlıyor.

Tuna SAYLAĞ Sanat
16 Eylül 2020 Çarşamba

Festival izleyicisi, aralarında Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Wiener Akademie, Bilkent Senfoni Orkestrası, Kheops Ensemble, Philharmonix, Beethoven Trio Berlin, Borusan Quartet, Semplice Quartet gibi topluluklar ve Thomas Hampson, Víkingur Ólafsson, Benjamin Schmid, AnnaTifu, Bülent Evcil, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Gökhan Aybulus, Ezgi Karakaya, Pelin Halkacı Akıngibi solistlerin bulunduğu isimleri, tarihi ve dokusuyla dikkat çeken çeşitli mekânlardaki festivale özel performanslarıyla izleme fırsatı bulacak.

İstanbul’da Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Hidiv Kasrı, Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi, Harbiye Saint Esprit Katedrali, Surp Hovhan Vosgeperan Ermeni Katolik Kilisesi, Süreyya Operası gibi şehrin çok kültürlü kimliğini, tarihi ve kültürel hazinelerini ortaya koyan mekânlarda, Ankara’da Bilkent Odeon’da, Avrupa’da ise Belçika, Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde Stavelot Manastırı, Wonderfeel Festival Alanı, Schubert Kilisesi gibi büyüleyici yerlerde kaydedilen konserler, sanatseverlere müzikal bir ziyafet sunacak. 

Konserlerin her biri 20 TL bilet fiyatıyla satışa sunulacak. Çevrimiçi konserlerin tamamı, fiyatı 250 TL olan kombine biletle de izlenebilecek. Festival kapsamında konser kayıtlarının yanı sıra sanat tarihi ve müzik üzerine anlatımlar, konser öncesi söyleşileri ve çocuk atölyeleri gibi dijital içerikler de ücretsiz olarak müzikseverlerin erişimine açılacak. Türkiye’nin ve dünyanın her yerinden konserlere erişilebilecek.

 

Arter’de beş yeni sergi

Arter, beş yeni sergiyle pazartesi hariç her gün 11.00–17.00 saatleri arasında ziyarete açıldı. Girişlerin perşembe günleri ücretsiz olduğu mekânda ‘Dinleyen Gözler İçin’, ‘Yağmur Ormanı V (varyasyon 3)’Gökcisimleri Üzerine’, ‘KP Brehmer: Büyük Resim’ ve Tekerrür’ başlıklı yeni sergilerle, geçen sezondan devam eden Cevdet Erek’in Bergama Stereotip’ ve Altan Gürman’ın retrospektif sergilerini de izleyebilirsiniz.

David Tudor tarafından tasarlanan ve Fereli’nin küratörlüğündeki Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) başlıklı sergide, yerleştirmede kullanılan çeşitli gündelik nesneler yağmur ormanlarının doğal seslerini hatırlatan bir ses ortamı meydana getirerek göze ve kulaklara hitap ediyor.

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan ve küratörlüğünü Kevser Güler’in üstlendiği Gökcisimleri Üzerine başlıklı 28 sanatçının katkıda bulunduğu grup sergisi ise yaşamsal bir biraradalık düzleminin bugün yeniden düşünülebilir ve inşa edilebilir olmasına dair sorulara odaklanıyor.

Alman sanatçı KP Brehmer’in kapsamlı retrospektifinin özel bir yeri var Arter’de. Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği KP Brehmer: Büyük Resim başlıklı sergi, sanatçının otuz yılı aşkın üretiminden geniş bir seçkiyi bir araya getiriyor.

 Alev Ebüzziya Siesbye’nin, Tekerrür başlıklı kişisel sergisi sanatçının son dönemde ürettiği yeni yapıtlarını bir araya getiriyor. Eda Berkmen’in küratörlüğünü üstlendiği sergide seramik sanatçısı Siesbye’nin tekrar kavramından yola çıkarak ve tek bir malzemeye, yönteme ve biçime odaklanarak gerçekleştirdiği üretim, yeni bir bağlamda sunuluyor.

1976 yılında hayatını kaybeden sanatçının tüm üretimini bir araya getiren Altan Gürman retrospektif sergisi 24 Ocak 2021’e; Cevdet Erek’in Arter’deki galeri mekânına özel olarak tasarladığı sesli bir mimari yerleştirmeden oluşan Bergama Stereotip başlıklı sergisi ise 15 Kasım’a kadar görülebilecek. arter.org.tr

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün