111 yaşını kutlayan Yahudi kadının sırrı...

Yahudi geleneğinde yaş günlerinde söylenen bir dua vardır “120 yaşını göresin” Güney Afrikalı Yahudi kadın Rosalie Wolpe bu yolda ilerleyen şanslı kullardan.

Dünya
1 Eylül 2020 Salı

Wolpe geçtiğimiz hafta, yaşadığı Highlands Yahudi Yaşlılar Evi’nde 111. yaşını kutladı. Ancak korona salgını dolayısı ile doğum günü partisi internet üzerinden görüntülü konuşmalar şeklinde yapıldı. 

Teknoloji ile pek arası olmayan Wolpe, belki de hayatında ilk defa Avustralya’daki kızı ile de video konferans  üzerinden  tam 20 dakika konuştu.   

Wolpe teknoloji dışında doğum günü partilerinin yarattığı havayı da pek tercih etmiyor. 25 Ağustos’ta kendisi için oğlu 71 yaşındaki David tarafından verilen partiyi de pek büyük bir istekle karşılamadı.  

Geçtiğimiz sene Wolpe için  Yahudi gruplar tarafından verilen doğum günü partisinin aksine bu sene partiye şahsen ancak yaşlılar evinde kalanlar ve personel katıldı. 

1909 yılında doğan yaşlı kadın 2017’de South African Jewish Report  gazetesine verdiği söyleşide uzun yaşamımın sırrını şöyle açıklamıştı: “Hayatımda hiç arabam olmadı. Ben hep yürürdüm…”

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün