Netanyahu aleyhine dünya çapında gösteri

İsrail saati ile Cumartesi saat 20.00’da başlayacak sokak protestoları dünya çapında aynı anda sırayla 18 farklı şehirde gerçekleşecek.

Dünya
28 Ağustos 2020 Cuma

Uluslararası Protesto Hareketi tarafından düzenlenen gösterilerin videoları Kudüs’te, Başbakan Netanyahu’nun resmi konutunun önünde dev ekranda ve Facebook’ta naklen yayınlanacak. 

Dünyanın dört bir köşesinde farklı şehirlerde yaşayan İsraillilerin katılacağı gösteriler şehir şehir online yayınlanacak. Bir şehirdeki gösteri bitince diğeri başlayacak ve 18. şehrin gösterisi ile son bulacak. 

Göstericiler, Netanyahu’nun son zamanlardaki siyaseti ile İsrail demokrasisine zarar verdiğini ileri sürüyor, Başbakan’ın istifasını talep ediyor.  ABD ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan İsrailliler uzun bir süredir Netanyahu karşıtı gösteriler yapıyor. 

Gösteriye katılan şehirler arasında, Kudüs, Amsterdam, Boston, New York, Atlanta, Chicago, San Francisco, Cambridge, Toronto, Basel, Los Angeles, Vancouver, Berlin, Miami, Oslo, Madrid, Paris, Kopenhag ve  Washington, DC. Var.

 

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün