İsrail´in güneyinde yangın bitmiyor

İsrail’in Gazze sınırında yaşayan insanlar son günlerde Filistin bölgesinden balonlara bağlanarak atılan Molotof bombalarının çıkardığı yangınlarla savaşıyor.

Dünya
28 Ağustos 2020 Cuma

Yangın çıkaran balon terörü İsrail’in güneyindeki insanları ve ekinleri her gün taciz ederken, uluslararası arabulucular iki taraf arasındaki gerilimi azaltmaya  çalışıyor. 

İsrail hava kuvvetlerinin şimdiye kadar yaptığı birden fazla misillemeye rağmen, Filistin tarafı kendilerini hiçbir kuvvetin durdurmayacağını belirtiyor. 

Yangınlar güneyde yaşayan halkın arasında tedirginlik ve tarımsal maddi kayıplar yaratırken, İsrail itfaiyesi hava birimi havadan yangınlara müdahale ediyor. 

İsrail’in Arap dünyası ile tarihi bir barış girişimi yaptığı bu günlerde Gazze yönetimi, BAE ile yapılan normalleşmeyi reddediyor ve barış yapmak için bölgeye uygulanan ablukanın kalkmasını talep ediyor. 

İsrail ise ablukanın kalkması halinde Hamas yönetiminin ülkeye bomba ve silah yapmak, terör tünelleri inşa etmek için malzeme ithal etmekte serbest kalacağını belirtiyor. 

Gazze’de Hamas, iç savaş sonrası 2007’de yönetimi ele geçirdi ve Batı Şeria’daki Filistin yönetiminden, ayrılarak  bağımsızlığını ilan etti.

 

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün