Dışişlerinden ABD’nin Hamas açıklamasına yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün, Türkiye’nin Hamas’la ilişkilerine eleştiren açıklamasının ardından Türkiye’nin yanıtı da gecikmedi.

Dünya
26 Ağustos 2020 Çarşamba

“ABD’nin açıklamasını külliyen reddediyoruz” diye başlayan Dışişleri Bakanlığının salı günü yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Gazze’de demokratik seçimlerle iktidara gelen ve bölgenin önemli bir realitesini teşkil eden Hamas’ın meşru temsilcisinin terörist olarak nitelendirilmesi bölgede barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalara katkı sağlamayacaktır.

Kaldı ki, kendi terör örgütleri listesinde yer alan PKK’ya açık destek veren, FETÖ elebaşına evsahipliği yapan bir ülkenin üçüncü ülkelere bu konuda söz söylemeye hiçbir hakkı bulunmamaktadır.

ABD Yönetimi Filistinliler arası iç uzlaşı çabalarının da bir tarafı olan Hamas’ı terör örgütü ilan etmiş, ardından Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Vaşington’daki Ofisini kapatmıştır. Böylelikle tüm Filistin Yönetimi ve halkıyla irtibatını keserek, bölgemizin gerçeklerinden kendini ne kadar soyutlamış olduğunu da ispatlamıştır.

Bu vesileyle ABD Yönetimi’ni, bölgedeki güç ve nüfuzunu münhasıran İsrail’in çıkarlarına hizmet etmek amacıyla kullanmak yerine, dengeli politikalar izleyerek İsrail-Filistin ihtilafına uluslararası hukuk, adalet ve hakkaniyet temelinde samimi çözüm arayışında bulunmaya davet ediyoruz."

 

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün