İsrail ve BAE telefon hatlarını açtı, salgınla ortak mücadele için işbirliğine başladı

Henüz barış anlaşması ve diplomatik ilişkiler konusunda imza atmamış olmalarına rağmen, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında fiili ilişkiler ivme kazanmaya başladı.

Dünya
17 Ağustos 2020 Pazartesi

Geçtiğimiz hafta sonu iki ülkenin telefon sistemleri birbirine bağlandı ve bilim adamları COVID-19’a karşı  ortak araştırma ve mücadele kararı aldı.

Telefon sistemlerinin birbirine bağlanması şerefine ilk bağlantıyı BAE Dışişleri Bakanı Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, İsrailli meslektaşı Gabi Ashkenazi’yi arayarak yaptı. AP Ajansı dünyaya duyurduğu haberinde artık Kudüs ve Dubai ofislerinin birbirlerini direkt olarak arayabildiklerini, 972 kod ile kayıtlı telefonlara Dubai’den ulaşıldığını belirtti. Pazar gününden evvel Dubai’den İsrail telefon kodu 972 ile kayıtlı bir numara arandığında veya İsrail’den BAE arandığında robot sekreter “bu bağlantı yapılamaz”  mesajı veriyordu.

Öte yandan ajanslara düşen haberlere göre, İsrail’in teknoloji kenti Herzliya’dan Tera Group, Abu Dabi’deki APEX Ulusal Yatırım ile, COVID-19  ile mücadele için ortak yatırım ve işbirliği anlaşması imzaladı. İki grup ortaklaşa, çok daha hızlı sonuç veren, ucuz ve güvenilir yeni bir COVID test yöntemi üzerine çalışacak.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün