BAE, 15 yıldır ayrı olan Yemenli Yahudi aileyi bir araya getirdi

Birleşik Arap Emirlikleri, kendisini bölgesel bir dini hoşgörü merkezi olarak konumlandırma çabasının bir işareti olarak, geçen hafta, 15 yıldır ayrı olan Yahudi Yemenli bir ailenin yeniden bir araya gelmesini organize etti.

Dünya
12 Ağustos 2020 Çarşamba

Devlete ait Emirlik Haber Ajansının bildirdiğine göre, hükümet yetkilileri "aile üyelerinin Yemen'den BAE'ye seyahatine yardım etti". Ayrıca Londra'da yaşayan diğer aile üyelerinin de onlara katılmasını sağladı. Raporda aile üyeleri arasında birkaç küçük çocuk ve tekerlekli sandalyede oturan en az bir yaşlı kadın olduğu belirtildi.

Aile “Bu bir mucize ve imkânsız bir rüyanın gerçekleşmesinden başka bir şey değildi” yorumunu. “Yeniden bir araya gelmemizin ayarlanmasında verdiği büyük destek için Birleşik Arap Emirliklerine teşekkür ediyoruz. Bu, BAE'nin insani yaklaşımının yanı sıra hoşgörü ve bir arada yaşama değerlerine verdiği önemin bir örneğidir”  diye ekledi.

Haber ajansı ayrıca, bazıları siyah kadife takke takan, iki yanında uzun saç lüleleri olan aile üyelerini, Abu Dabi Havaalanında, ellerinde çiçekler ve hediyeler ile birbirlerini kucakladıkları anları içeren bir video yayınladı.

Cumartesi akşamı BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan, raporun kaynağını ekleyerek Arapça "Bir arada yaşamanın anavatanı" sözlerini içeren mesajını Twitter’da paylaştı. 

 

**

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün